Voor veel mensen zit de vakantie er weer op. Voor anderen ligt het nog in het verschiet. Maar de overgrote meerderheid is weer begonnen met de dagelijkse rituelen. Zo ook bij ons. De opleiding tot hobbyfotograaf is van start gegaan, de basisreflex heeft zijn eerste avond er ook al weer op zitten. En in de studio zijn we al weer druk in de weer met het plannen van afspraken voor studiofotografie, schoolfotografie en pasfoto's op lokatie bij verzorgingshuizen. Dat de bedrijven ook al weer op volle toeren draaien, zien we aan de fotografie aanvragen vanuit het bedrijfsleven. Kortom het gaat een mooi naseizoen worden, wij zijn er weer helemaal klaar voor.


Cursussen en workshops

Hieronder vind je alle cursussen en workshops die we in de maanden september en oktober organiseren.
20 september, workshop fotograferen met je telefoon
7 oktober, reflexbasis cursus
11 oktober herfstworkshhop
26 oktober en 2 november Lightroom workshop (2 avonden)
27 oktober, 3 en 10 november Photoshop workshop (3 avonden)
28 oktober nachtfotografie
Voor meer informatie of voor inschrijven voor onze cursussen en workshops kun je op de link klikken www.oppadmetdecamera.nl


Foto van de maand

Deze maand, waarschijnlijk onder invloed van de vakantiefoto's, weer meer inzendingen voor de 'foto van de maand'. Deze maand is Linda Bosch de winnaar met een mooie foto die de titel draagt "alle kleuren van de regenboog". Linda, gefeliciteerd, jouw foto hangt deze maand in onze winkel en staat op onze site. Kijk op www.fotokuipers.nl  als je ook een foto wilt insturen of om te kijken wat er elke maand ingestuurd is.


Nieuw product

We hebben sinds een paar weken een nieuw product in ons assortiment. Het betreft een heel handig draagkliksysteem voor je digitale camera. Zo simpel, maar ook zo handig. We hebben in onze winkel een demo klaarliggen. Je kunt je digitale camera nu overal op je riem dragen, aan je cameratas of aan je broeksriem. Heb je mooi je handen vrij. Het is leverbaar in een amateur en een pro uitvoering. Amateur voor de lichtere camera's en de pro voor de zwaardere camera's. Bij de pro zit zelfs nog een statiefaansluiting waardoor je dit systeem direct op je statief kunt plaatsen. De amateur uitvoering heeft deze mogelijkheid niet. We hebben dit product ook al in onze vorige nieuwsbrief getoond, maar omdat de belangstelling zo groot is, willen we dit nieuws nog een keer vermelden voor degene die door de vakantie de brief gemist hebben.


Direct klaar films

We hebben voor de gebruikers van de Fuji-mini-direct-klaar-film goed nieuws. We hebben weer een klein voorraadje. De camera's en films blijven slecht leverbaar. Het is vooral de jeugd die dit, voor hun, nieuwe fenomeen ontdekt heeft. De wat ouderen kennen vooral het Polaroid systeem. Fuji was minder bekend, maar nu onder de jeugd enorm in trek. Direkt een foto in de hand hebben, kenden ze nog niet. Maar nu wel.

In de studio

De studio is ook weer volop in bedrijf. Volgende week is Jonneke ook weer terug van haar vakantie en zijn we weer compleet. We gaan dan ook meteen met schoolfotografie beginnen. Heerlijk, al die kinderen weer voor de camera.

Het is leuk om te zien, dan er steeds meer bedrijvigheid in de studio komt:
mensen die voor sessies komen, mensen die graag willen overleggen over de nabestellingen van de studio-opnamen, mensen die voor workshops komen, mensen die komen overleggen over het digitaliseren van foto's in mooie oude albums (allemaal met hun eigen verhaal), mensen die gaan exposeren, mensen die mooie vakafdrukken willen, enz. Een belletje van te voren is wel even handig omdat we ook regelmatig op locatie zijn.

Wil je met je familie een sessie plannen in de studio op zaterdag: wacht niet te lang met boeken. Zaterdag loopt het snelst vol. Aangezien de mensen soms uit verschillende hoeken van Nederland moeten komen, is plannen belangrijk.

We hebben ook leuke nieuwe albums om foto's van de sessie in af te leveren. In onze ontvangstruimte liggen de voorbeelden.

We hebben net een nieuwe blog op onze site gezet, benieuwd: klik op deze linkVerder zijn we nog met wat nieuwe dingen bezig. Daarover in de volgende brief meer nieuws. 

Exposeren

Heb je afdrukken nodig voor je eindexamenopdracht? Wil je ook exposeren? Wij gaan steeds meer de afdrukken voor mensen verzorgen die graag willen exposeren. We maken mooie vakafdrukken op onze printers. Heb je plannen of wil je je foto's mooi afgedrukt hebben: maak eens een afspraak in de studio. Wij denken met je mee.
Maak je schoolfoto's, dan kunnen we ook schoolfotosetjes voor je printen. 

Inzicht-en-beeld

Inzicht-en-beeld is een onderdeel van Foto & Studio Kuipers. José Kuipers geeft naast het werk in de studio, ook coaching, waarbij beelden/fotografie ingezet wordt. Dit kan ook in samenwerking met anderen zijn.
Beelden helpen je verdiepen. Beelden zijn een krachtige reminder.

Wil je anders met je werkdruk omgaan, of is er een thema in je leven, waarover je stress ervaart, wandel en fotografeer met onss mee: meer info

Er is een nieuwe workshop over 'loslaten'. Eén ochtend je verdiepen in wat loslaten jou betekent en hoe je ermee omgaat. Meer info

Ben je 50 en werkeloos, dan is dit wel wat voor je. Meer info

Wil je graag je met je team een dagje teambuilding doen: Meer info

Al met al: genoeg activiteit bij Foto & Studio Kuipers!