Momenteel kunnen we nog even lekker door zomeren. Wat boffen we toch weer. Mooi zonnetje door de bomen heen in het bos. Ochtendmist, zonnetje, foto. Paddenstoel in de schijnwerper van de zon. Ik zie die paddenstoel voor me, gekleurde blaadjes op de grond en een paddenstoel die daar bovenuit torent. De fotograaf op de buik ervoor, camera op de grond. Misschien wordt het wel foto van de maand. Kortom, ga naar buiten geniet van de mooie natuur dicht bij huis en heb plezier in het maken van de foto's.


Foto van de maand

De inzendingen voor "foto van de maand" waren zeer divers en veel van deze inzendingen hadden met de natuur te maken. De uiteindelijke winnaar is waarschijnlijk de fotograaf geweest die ik beschreef in het inleidende stukje. Laat ik nu toch eerst de inleiding hebben geschreven en daarna werd pas bekend dat de foto van de maand een foto van paddenstoelen is geworden. Jan van Rijssen is de fotograaf en de foto heeft als titel "ze zijn er weer, rood met witte stippen". Jan gefeliciteerd, je foto hangt een maand lang in onze winkel en is op onze site www.fotokuipers.nl te zien.


Cursussen en workshops

Hieronder het overzicht van de cursussen tot half november.

woensdag 7 oktober:             basis reflex cursus- inschrijven nog mogelijk
zondag 11 oktober:               herfst workshop -  VOL
maandag 26 oktober:            Lightroom beginner - inschrijven nog mogelijk
dinsdag 27 okt, 3 en10 nov:  Photoshop - inschrijven nog mogelijk
woensdag 28 oktober:           nachtfotografie workshop - inschrijven nog mogelijk
zondag 8 november:             macro workshop - inschrijven nog mogelijk
donderdag 12 november:      basis reflex cursus - inschrijven nog mogelijk
Meer info over de inhoud van deze cursussen en workshops kun je hier vinden.
Op die pagina kun je online aanmelden voor jouw cursus of workshop


Nieuw product

Nieuw in ons assortiment is een waterbestendig statief van het merk Sirui. Nu hebben we al behoorlijk wat diverse statieven staan van dit merk en dus vonden we dat dit statief niet mocht ontbreken. De waterdichtheid van de statiefbenen maken een opstelling in het water mogelijk. Om het even zoet of zout water. Statief heeft een werkhoogte van 1.80 meter en opgevouwen is het statief slechts 52 cm lang. Het statief is in onze winkel te bewonderen en natuurlijk ook te koop. Dus werk je veel in zand, water of slecht weer, dan is dit een oplossing want wat waterdicht is is ook stofdicht.


Opleiding tot hobbyfotograaf

Onze eerste editie van de opleiding loopt inmiddels 5 weken en gaat geheel naar wens. Daarom durven we nu ook het beginsein te geven voor onze tweede editie. Het verschil zit hem hierin dat we dan niet op de maandagochtend de tijden hebben gepland maar juist op de maandagavonden. Veel mensen hebben aangegeven de opleiding wel erg graag te willen volgen, maar er niet de tijd voor vrij kunnen maken overdag. Dus voor al deze mensen dan de avond editie. Voor de juiste informatie, inhoud prijs en data kun je op onze site kijken. We hebben plaats voor tien cursisten, twee inschrijvingen zijn reeds binnen. De eerste cursusavond is op 11 januari 2016 van 19.00 - 22.00. Wil je nog meer info dan kun je een mail naar ferdi@fotokuipers.nl sturen.

In onze studio

In de studio wordt het weer drukker. Leuke sessies, leuke gezinnen. Net de schoolfotografie op de Terebint gedaan. Verder zijn er weer een aantal huizen van Atlant Zorggroep waar we officiële pasfoto's gaan maken. 

De printers staan ook niet stil. Foto's mogen printen voor expo's. Leuk om mee te mogen werken aan een mooi eindresultaat.
Verder zijn er veel mensen die op zolder dia's hebben gevonden. Toch fijn om deze te behouden. Wij kunnen deze digitaliseren. Ik merk wel dat steeds meer dia's schimmel hebben. Dus wacht niet te lang met het digitaliseren van oudere materialen.

SAVE THE DATE 17 NOVEMBER INLOOPAVOND PROFIELFOTOInzicht-en-beeld

José Kuipers geeft op 22 oktober de workshop 'Laat het los'.
Loslaten is een woord dat makkelijk gebruikt wordt in de wandelgangen. Hoe vaak hoor je niet: "Dat moet je gewoon loslaten!" Ja, maar hoe doe je dat? Makkelijker gezegd dan gedaan. In deze workshop gaan we onderzoeken: lukt het je? hoe doe jij dat?