Het najaar is in Nederland tot nu toe prachtig. Niet voorspeld door mensen die er verstand van zouden moeten hebben, maar we krijgen wat we verdienen, wordt er altijd gezegd. Veel fantastische herfst foto's voorbij zien komen.Tot zo ver kunnen we tevreden zijn. Nu hopen we natuurlijk ook op een mooie winter met vorst en sneeuw. Sneeuw, die niet op de wegen valt, maar wel onze natuur decoreert. Voor de fotograaf zijn dit natuurlijk perfecte omstandigheden. Het vraagt wel wat meer van je apparatuur, maar daar zijn oplossingen voor. Dus voor nu, fijne herfst en een net zo fijne winter gewenst.

Foto van de maand

Deze maand is de foto met de bidsprinkhaan uitverkoren tot foto van de maand. Deze foto, gemaakt door Heiko Heikens (gefeliciteerd Heiko), is een maand lang in onze winkel en op onze site te bewonderen. Doe ook eens mee en stuur een foto in. Alle inzenders weer bedankt voor jullie mooie foto's, zelfs de jeugd stuurt prachtige foto's in.


Opleiding tot hobbyfotograaf

Het gaat erg goed met de cursisten van onze eerste opleiding tot hobbyfotograaf. We zien alle deelnemers enorme stappen maken. De opnamen, gemaakt tijdens de praktijkdag in het Openlucht Museum in Arnhem zijn daar het bewijs van. Voor 2016 staat de 2e editie gepland. Deze editie hebben we gepland op de maandag avonden. Hiervoor zijn al voldoende inschrijvingen binnen, wat inhoudt dat ook deze opleiding van start gaat. Er zijn nog slechts 2 plaatsen beschikbaar. Wil je hier nog meer over weten, kijk dan op deze uitgebreide pagina.


Nieuwe producten

Regelmatig nemen we nieuwe producten op in ons assortiment. Deze maand hebben we 2 nieuwe modellen microfoons voor het maken van video opnamen met je fotocamera, in ons assortiment.
Een paar nieuwe tassen met een beperkte oplage, een lenscase voor de 150-600 mm objectieven. Verder hebben we ons assortiment met LED verlichting uitgebreid. De LED verlichting is werkend te zien in onze winkel. Er staat ook een demo opstelling van een statief met een schommelkop en slede. Ben je in het bezit van een groot tele-objectief, dan kun je bij ons proberen of dit beter werkt dan je huidige statief met kop.
Reden genoeg om weer eens bij ons binnen te lopen.

Tamron en Pentax

Tamron heeft momenteel een cashback korting van 50 euro elk op twee objectieven namelijk de 16-300 mm en de 150-600mm.
Pentax heeft op een groot deel van zijn assortiment objectieven ook een casback korting. Meer informatie hierover is in onze winkel te vinden. 


Cursussen en workshops

Hieronder volgen de laatste data voor de cursussen en workshops van dit jaar. De data voor 2016 zullen naar verwachting volgende week op de site zichtbaar komen. 
 

17 november SAVE THE DATE!

Profielfotoavond in onze studio
Inloop vanaf 18.30 uur op de Sutton 3
Meenemen: geheugenstick en 20,00 contant (pinnen is niet mogelijk!!)Een leuke avond om ook andere mensen te ontmoeten. Hapje en drankje staan klaar. Gastvrouwen: Mirjam Jansen en José Kuipers, Fotografen: Kirsten de Boer en Jonneke Groenewold.
Verder zal er een standje aanwezig met Linda van der Ploeg van Entrena. 
Entrena is een arbeidsintermediair die zich heeft gespecialiseerd in carrière management van particulieren en organisaties. Linda van der Ploeg,  heeft na ruim 10 jaar werkervaring op dit terrein haar eigen bedrijf opgericht om individuele & professionele ondersteuning te bieden aan werkzoekenden naar (ander) werk en inkomen én om werkgevers volledig te ondersteunen met personeelsproblematiek om zo de gevolgen van de Wet Poortwachter & Wet Werk en Zekerheid te beperken.
Een goed profielfoto is erg belangrijk voor het zoeken naar een baan of een goede uitstraling op de social media.

Trouwen?

Je kunt bij ons terecht voor het maken van jullie trouwreportage. Een mooie dag heeft ook een mooie herinnering nodig.
Wil je niet zo groots uitpakken met trouwen, dan is het ook mogelijk om een leuke jij-en-ik fotosessie in de studio te laten maken.
Meer info vind je hier.

Inzicht-en-beeld

De afgelopen Kiekjewijzer-dag was weer een hele mooie dag. Samen met 4 deelnemers het Paleisbos in geweest en daar heeft ieder, naar aanleiding van een eigen thema in hun leven, de antwoorden op vragen gefotografeerd. Vragen die zeer verhelderend zijn. Het blijft elke keer weer bijzonder om te zien, dat je zelf de antwoorden in de natuur terug vindt.
's Middags gezellig met elkaar geluncht en daarna de foto's op een scherm met elkaar nabesproken. 
Eén van de opmerkingen van die middag: "Wat bijzonder dat we elkaar helemaal niet kennen en dan zo met elkaar dingen delen. Met alle respect voor elkaar." 
Iedereen kreeg een mooie vergroting mee naar huis, die als reminder dient. En een opdracht om een eerste stap te gaan zetten. Het is dan ook erg leuk om later te horen dat die eerste stap gelukt is. Een eerste stap om iets te veranderen of iets te gaan doen!
De volgende Kiekjewijzer-dag is woensdag 16 maart 2016.