De leuke tijden komen er weer aan. Nu hebben de herfst en winter natuurlijk ook hun charmes, maar in maart krijgen we toch weer een beetje het gevoel dat we de goede kant op gaan met het weer en met de lust om buiten te zijn. En daar hoort fotograferen als hobby natuurlijk bij. Tijd om je camera voor de dag te halen. Misschien je kennis op het gebied van de fotografie vergroten of toch maar eens dat polarisatiefilter kopen. In ieder geval we gaan weer meer fotograferen. En wij kunnen jullie daar natuurlijk prima mee helpen. Dus schroom niet en bezoek onze winkel en neem plaats aan onze tafel om met ons te praten over je hobby.

Foto van de maand

Shining Red is de titel van de foto van deze maand. Een prachtige mooie in het beeld springende opname. De foto is gemaakt door Theo Westenberg. Theo: jouw foto hangt een maand lang bij ons in de winkel en staat ook op onze site. Daar kun je ook kijken om te zien hoe je zelf mee kunt doen aan de verkiezing "foto van de maand". 


De nieuwsbrief

We horen regelmatig van klanten dat onze nieuwsbrief goed ontvangen en ook goed gelezen wordt. Ken je nu iemand die de nieuwsbrief nog niet ontvangt maar het wel eens leuk kan vinden dan mag je zijn of haar mailadres via deze link wel doorgeven aan ons. Wij zorgen er dan voor dat deze persoon ook elke maand de nieuwsbrief van ons ontvangt.


Geen paniek

Ben je de originele lader kwijt of het originele laadsnoer van je camera?
Dan hebben wij een universele lader waarmee je bijna alle in de handel zijnde accu's mee op kunt laden. Neem je accu mee naar onze winkel en wij demonstreren hoe simpel deze weer geladen kan worden. Er kunnen ook twee AA accu's in geladen worden en het heeft een USB aansluiting voor het laden van bijv. je telefoon.
Bijgeleverd wordt een 12 volt autolader.


Cursussen en workshops

In de maand maart en april kun je deelnemen aan één of meerdere onderstaande cursussen en/of workshops.

16 maart               vervolg reflex, inmiddels volgeboekt.
16 maart               wandelworkshop.
3 april                   fotograferen met je telefoon.
6-13-20 april         Photoshop bewerkingscursus.
7 april                   basis reflex cursus (nog maar 3 plaatsen beschikbaar)
14 april                 stadswandeling Zutphen.

Voor meer info of voor het inschrijven klik je op deze link. Of wil je dit volgen op facebook: we hebben nu een aparte facebookpagina voor de workshops. De pagina zit onder deze link. Like hem en je blijft meteen op de hoogte.


Foto Kuipers dag/ openlucht museum

Zondag 1 mei organiseren we voor de 6e keer de fotoworkshop in het openluchtmuseum. Een dag boordevol fotografie. Van 's morgens 9.00 uur t/m 20.00 uur. Uitgebreide informatie kun je vinden als je op deze link klikt.


Maak een leuke kaart

Bij ons in de winkel kun je zelf een leuke kaart ontwerpen van een eigengemaakte foto. Bij onze schermen kun je zelf een leuke foto van je usb stick of telefoon kiezen, tekst erin zetten, leuk kader uitzoeken en dat alles ook nog eens in diverse modellen en formaten. Simpel om te doen en het is weer eens wat anders dan een standaard kaart die je overal kunt kopen. Niks zo leuk dan iets persoonlijks sturen of geven.Camera controle

We kunnen niet vroeg genoeg beginnen om onze camera uitrusting uit de kast te halen. De accu's weer laten weten dat ze hun werk moeten doen en misschien wel even alle instellingen nalopen. Lens reinigen, geheugenkaarten opschonen en formateren. Is alles nog compleet? Lensdoppen, zonnekappen, zijn je filters ongeschonden uit het vorige fotoseizoen gekomen? En is je sensor schoon? Allemaal zaken die je eigenlijk even moet nalopen voor dat je weer aan het fotograferen gaat na de winterstop die sommige vaak inlassen. Wij kunnen je daar best mee helpen, zeker als het gaat over het controleren en reinigen van je sensor. Want je zit niet te wachten op allemaal zwarte vlekjes op je foto's. Bied je camera bij ons aan en we controleren alles, weet je zeker dat het tip top in orde is als je de camera weer komt ophalen. Vaak krijg je van ons nog een advies en als we echt je sensor hebben moeten reinigen dan betaal je daar wel een bedrag voor. Vraag bij het inleveren van je camera gerust wat je voor kosten zou kunnen krijgen.


Fotoworkshop Vogezen

Eind maart gaan we de workshop in Frankrijk 

voorbereiden. In de volgende nieuwsbrief en op onze Facebook pagina kun je dan meer informatie verwachten over de workshop. We denken nog na of we een informatieavond gaan plannen. Lijkt het je nu al leuk dan kun je vast via deze link door geven dat je interesse hebt. Je krijgt dan direct de informatie in je mailbox, net als de eventuele datum voor de informatieavond. 

De LeukeDingenDag

Mannen opgelet!! Geef je vrouw/partner/vriendin een LeukeDingenDag kaart kado. Voor 10,00 heeft ze een heerlijke dag. Alle informatie is te vinden onder deze link 
Kaarten zijn alleen vooraf te koop!!! En OP=OP Samenwerking met HipFitMam

Ben je net bevallen van een kleintje of heb je kindje wat je nog moet dragen. Wij hebben samen met HipFitMam een leuk programma. Suzan van HipFitMam heeft een aantal thema's uitgewerkt en geeft daar deze ochtenden aandacht aan. WIj verzorgen op deze ochtenden de fotografie, zodat je ook meteen een mooie foto hebt samen met je kindje. Alle info hierover zit onder deze linkTrouwplannen?

Trouwplannen en je wilt niet al te groot uitpakken? Foto's zijn altijd wel een mooie herinnering. We hebben een leuk pakket voor die dag. Neem contact op met de studio


Kiekjewijzer

16 maart is er weer een wandeling. We gaan 1 dag aan de slag met een thema in je leven om daar met een duidelijke structuur, helderheid in verschaffen.
De grootste kracht van Kiekjewijzer is dat het op een manier wordt gedaan die verbeeldend is. Dus er is altijd iets tastbaars in de vorm van fotomateriaal. Je hoeft goede fotograaf te zijn. De fotografie is een middel om iets duidelijk te maken. 
 
Kiekjewijzer neemt je mee in de zoektocht naar je wens, naar hoe zou je het graag willen, wat zou je graag willen en welke stappen ga je zetten, hoe kies je eigenlijk, wat heb je nodig en hoe stel je grenzen.

Wil je ook mee? Alle informatie vind je onder deze link