Het voorjaarsgevoel, soms heb je het en dan heb je het weer niet. Feit blijft dat zonnig en geriefelijk warm weer ons meer in beweging krijgt dan regenachtig en koud weer. Niemand weet wat het weer de komende weken gaat doen en dat is misschien maar goed ook. Geen reden om geen activiteiten te gaan plannen. Wij hebben voldoende mogelijkheden om je fotografie weer eens te actualiseren. Het zij met een nieuwe camera, objectief of eindelijk dan dat filter dat je al zo lang van plan was te gaan kopen. Of een fotocursus of workshop om de komende vakantie met nog mooiere foto's thuis te komen. Kortom, bij ons is beweging.


Workshop Vogezen Frankrijk

We vallen maar direct met de deur in huis. We hebben een informatie avond gepland op woensdag 20 april vanaf 19.30. Daar zullen we middels een presentatie alles vertellen over onze eerste workshop in de Vogezen in Frankrijk. Een toepasselijk hapje en drankje zal natuurlijk niet ontbreken. De groep zal bestaan uit ongeveer 10 deelnemers. De workshop is van 3 t/m 10 september 2016. We gaan veel fotograferen op diverse locaties met voldoende uitdaging voor veel verschillende technieken van fotograferen. In de avonduren is er tijd om de bestanden te bekijken en adviezen te vragen. Als je aanwezig wilt zijn op de informatie avond dan kun je dat met een mailtje kenbaar maken. 


Fantastische fotoworkshop Openluchtmuseum op 1 mei.

In de inleiding hadden we het over beweging. In het Openluchtmuseum is er geen tekort aan bewegingsmogelijkheden. We starten om 9 uur in onze studio om vervolgens om 10 uur in het Openlucht museum te staan. Daar gaan we aan de hand van opdrachten fotograferen. We werken in kleinere groepjes die elk één van onze medewerkers als begeleider mee krijgt. Je leert hier om aan je techniek te werken en om de dingen misschien wel eens anders te zien dan ze zijn. We hebben ook een wedstrijd element ingebouwd. Bij terugkomst in Apeldoorn verzorgen wij een warm buffet om vervolgens in het avondprogramma van iedere deelnemer een paar foto's groot te projecteren en van commentaar te voorzien. Aan het eind van de dag is er de bekendmaking van de winnaar van de fotowedstrijd. De avond eindigt om 8 uur. Ga met ons mee en geniet van een fantastische mooie fotodag. Schrijf je in, alleen of met vrienden of vriendinnen, via deze link.


Foto van de maand

Deze maand is de keus gevallen op de foto van Michiel Morhee. Foto is een maand lang te zien op onze site en in onze winkel. Iedereen weer bedankt voor de deelname. Door mee te doen kun je anderen inspireren met jouw foto's. Dus stuur je foto in, elke maand één. Kijk hier hoe je dat kunt doen.


Stadswandeling Zutphen op zondag 17 april.

Leer nog voor de vakantie hoe je jouw vakantie foto's mooier gaat maken. We brengen een bezoek aan het mooie Zutphen. We hebben daar een korte route uitgestippeld alwaar we aan de slag gaan met perspectief, scherptediepte en meer fototechnieken. Ook laten we zien wat er eigenlijk allemaal te fotograferen is en hoe je dat vast legt als foto. We onderbreken de wandeling voor een klein hapje en een drankje. Mooi moment om elkaars foto's eens te bekijken. Vervolgens met nog meer ideeën weer op stap. Kijk op onze site www.oppadmetdecamera.nl voor nog meer info. Je kunt je daar ook inschrijven.


Nieuw in ons assortiment

Voor de mensen die graag thuis hun foto's willen printen hebben we weer een tweetal speciale Canon fotoprinters in ons assortiment genomen. Eén van beide is een alles in één printer. Beide printers werken zuinig en met separate inktcartridges per kleur. Het fotopapier en de juiste inktcartidges hebben we natuurlijk ook gewoon op voorraad.


Cursussen en workshops in april

Reflex basis cursus op 7 april
Stadswandeling Zutphen 17 april


Fotoworkshop In Italië

24 t/m 31 mei hebben we alweer de derde fotoworkshop in het dorp Casacalenda in Italië. Er zijn nog twee plaatsen vrij, dus wil je nog wat cultuur snuiven en een week bezig zijn met fotografie in een fantastisch mooi dorp in een fraaie omgeving dan kun je nog inschrijven. Meer info als je hier klikt.

In de studio

Nog een paar weekjes en het is LeukeDingenDag. Deze dag is op 23 april. Wij en de ondernemers hebben er ongelofelijk veel zin in. 
Er zijn nog 21 kaarten te koop en dan is hij uitverkocht. Dus wil je die dag, wacht niet te lang, anders is het uitverkocht!! Kaarten zijn te verkrijgen in de winkel. Info over deze dag, vind je onder deze link
In de studio

Hou onze facebook pagina en website in de gaten voor de moederdag-actie. Het duurt nog even, maar de volgende nieuwsbrief komt iets te kort voor de datum uit. Dus nu al even een reminder.

In mei komt er ook waarschijnlijk weer een profielfoto-avond. Dus ook hiervoor geldt: hou de facebookpagina en de website in de gaten.

In de studio:


Hieronder een aantal leuke ideeën in onze studio:Trouwplannen?Mooie panorama van je kinderen aan de muur:Inzicht en beeld

Naast mijn werkzaamheden in de winkel en in de studio, vind ik, José Kuipers, het ook leuk om wat aan coaching te doen. 
De workshop "laat het los" is iets wat ik graag doe. Samen kijken naar hoe je om kunt gaan met dingen die je niet los kunt laten. Hoe kun je weer in beweging komen en stappen zetten? Wat wil jij eigenlijk? 
Onder deze link vind je informatie hierover.


Kiekjewijzer

3 mei en 16 juni zijn er weer Kiekjewijzer-dagen. 1 dag kijken of jij weet wat je focus is. Je eigen antwoorden fotograferen. Waar zeg je 'ja' tegen en waar zeg je 'nee' tegen. Tijdens deze dag wordt de fotografie gebruikt als middel om te visualiseren. Nieuwsgierig: neem een kijkje onder deze link