Vroeger was het Giro blauw, komende week is het Giro rose. Veel activiteiten in en om dit megaevenement met veel mooie spannende foto momenten, dus vergeet de camera niet mee te nemen. Ook bij ons barst en barstte het van de activiteiten. De leukedingedag in de studio was dit jaar weer een mooi succes. De 2e editie van onze opleiding tot hobbyfotograaf afgesloten met een hele mooie en fijne avond. De Foto Kuipers dag in het Openlucht museum is dit jaar een fantastisch dag geweest. De moederdagactie in de studio loopt momenteel en de workshops in Italië en Frankrijk zitten er ook aan te komen. En wat te denken van de demo dag op zaterdag 14 mei. Lees hieronder meer over deze dag. Veel plezier met deze nieuwsbrief.


Demodag Pentax K1 fullframecamera

Zaterdag 14 mei hebben we de beschikking over de demoset van de Pentax K1. De nieuwste camera van Pentax. Deze fullframe camera is sinds kort leverbaar en heeft al diverse goeie recensies gekregen.
Zaterdag 14 mei is er dus een mogelijkheid om de camera te zien, te betasten, te bewonderen en uit te testen. Neem gerust een leeg geheugenkaartje mee en maak foto's met deze fantastische fullframe camera. We hebben ook de beschikking over diverse objectieven.


Foto van de maand

Uit de inzendingen van de foto van de maand is de winnende foto ingezonden door Peter van der Wal. De foto heeft als titel "Blending surprise".
Wil je meedoen en/of de inzendingen bekijken klik dan hier.
 

Inscannen 

Wij scannen al jaren dia's, negatieven en foto's in. Wat betreft de dia's: we komen steeds meer dia's tegen waar kleine schimmeldraadjes in zitten. Dat zijn zwarte stipjes en soms ook kleine draadjes. Het zit na verloop van tijd in de hele dia.
Dus wil je er nog een redelijke kwaliteit uit halen: wacht niet te lang! 


Fotoworkshop Italië, last minute

24 t/m 31 mei hebben we alweer de derde fotoworkshop in het dorp Casacalenda in Italië. Een leuk dorp met leuke inwoners, een fantastische natuur in de nabijheid en aan gezelligheid geen gebrek. Er is nog één plaats vrij, dus wil je nog wat cultuur snuiven en een week bezig zijn met fotografie in een fantastisch mooi dorp in een fraaie omgeving dan kun je nog inschrijven. Meer info als je hier klikt.


Winkel of internet

Twijfel je ook wel eens over het feit dat je een keus moet maken om op het internet te gaan kopen of in de winkel? In de begintijd was het meer regel dan uitzondering dat de prijzen van dezelfde gangbare producten op internet veel goedkoper waren dan in een stenen winkel. Tenminste dat was zo als het ging om fotografische producten. Die tijd ligt achter ons, de prijzen van internet en winkel liggen tegenwoordig erg dicht bij elkaar. Uitzonderingen van acties, opruimingen en uitlopende producten daargelaten. De winkel heeft ineens weer meer aantrekkingskracht op de consument in de fotografie gekregen en daar zijn we blij mee. Dus voordat je weer een keus moet maken, denk dan gewoon weer eens aan de winkel, waar je de service kunt verwachten die bij een winkel past. Dus kom en informeer eerst eens bij ons voordat je gaat surfen op het www.


Foto workshop Vogezen

We hebben de gezellige info avond achter de rug en hebben alle informatie en een kleine video op internet staan. Youtube, twitter, FB en natuurlijk onze eigen site. Via deze link kom je op de juiste plek, even naar beneden scrollen en je treft daar de video aan. Wil je inschrijven dan kan dat ook op die zelfde site bij agenda/aanmelden.
We hebben inmiddels al een aantal inschrijvingen voor deze nieuwe workshop binnen. We hebben plaats voor 10 deelnemers.


Het fotocafé

Het fotocafé op dinsdag 10 mei is nog lang niet vol. Een avond waarop je juist meer kunt leren dan wanneer je met een camera in de weer bent. Natuurlijk moet je eerst foto's gemaakt hebben alvorens je die kunt gaan bekijken of kunt laten bekijken en kunt laten beoordelen. Best wel spannend om je foto's ter beoordeling aan te bieden en er met elkaar over van gedachten te wisselen. Maar als de avond 10 minuten bezig is dan is die angst verdwenen en aan het eind ga je met een goed gevoel naar huis. Wetend waar het aan schort en ook mee kunnen kijken hoe anderen de foto's maken. En dus heb je enorm veel geleerd op de avond in ons fotocafé. Dus schrijf je hiervoor in en til je fotografie naar een hoger niveau. Het maakt niet uit of je beginner of gevorderd bent.


Workshops in mei/juni

9 mei   maandag reflex basis
10 mei dinsdag fotocafé
22 mei zondag natuurworkshop
24 t/m 31 mei workshop in Italië

2 en 9 juni Lightroom voor beginners (2 avonden)
5 juni   zondag portretfotografie
7 juni   dinsdag Photoshop extra
14 juni dinsdag reflex basis
16 juni donderdag kiekjewijzer
19 juni zondag macro

 

In de studio

Het duurt niet lang meer!! Dus als je nog wilt, niet te lang wachten. Hemelvaart zit er ook nog tussen.


Voor vaderdag zal er een soortgelijke actie komen.

Profielfoto-avond en nog meer.......

17 mei is er profielfoto-avond in de fotostudio op Sutton 3 Apeldoorn. Je bent welkom vanaf 18.30 uur. Aanmelden hoeft niet. Een leuke avond om een profielfoto te laten maken, te netwerken en een workshop te volgen over "De kracht van social media" van Linda van der Ploeg van Entrena. Kosten 20,00 contant aan de deur en USB meenemen!
Bij de koffie kun je genieten van de heerlijke lekkernijen van Sweet Charlotte.


Kiekjewijzer

16 juni is de volgende Kiekjewijzer workshop. 
Deze workshop is bedoeld voor mensen die meer inzicht willen krijgen in een bepaald thema van hun leven. Dat inzicht gaan we verbeelden middels fotografie.
Voor de werkgevers onder de lezers: Kiekjewijzer is ook in te zetten als teambuilding, preventief ziekteverzuim en outplacement.
Kijk eens op de vernieuwde site van Kiekjewijzer
 

Workshop "Laat het los" 

De workshop is al door een aantal mensen gedaan. Deze mensen hebben meer inzicht gekregen in hoe ze met de dingen omgaan die hun bezig houden. Door het inzicht en mogelijkheden om het anders te doen, te laten zien, kunnen zij stappen zetten om het proces van iets loslaten in te gaan.
Deze mensen hebben ook aangeven dat ze het prettig vonden om de workshop alleen te doen. Dus is er een optie om het groepsgewijs te doen op 18 mei. Wil je liever alleen, dan kun je een berichtje doen.
Alle info over deze workshop en contact vind je onder deze link