Een nieuwe nieuwsbrief zoals die elke maand in je mailbox komt. Wederom gevuld met nieuws van Foto & Studio Kuipers. Na de succesvolle evenementen zoals de Leuke Dingen Dag, Fotoworkshop Italië en de Pentax K-1 demodag gaan we door met nog meer activiteiten. Wat te denken van de fotoworkshop in de Franse Vogezen, vaderdag actie, schoolfotografie en de diverse cursussen en workshops die nog voor de zomervakantie worden gegeven door ons. Activiteiten genoeg.

Software

Ben je op zoek naar software voor het beveiligen van je pc/laptop? Het bewerken van je video's of foto's? Wij kunnen je dit leveren. Enkele merken zijn Norton, Magix, Adobe en Pinnacle. En wat we niet hebben, kunnen we vaak bestellen en dan alsnog leveren.


Cursussen en workshops

In de maand juni vinden nog de volgende cursussen en workshops plaats.
Zondag 5 juni, portretworkshop
Dinsdag 7 juni, Photoshop extra
Dinsdag 14 juni, basis reflexcursus
Zondag 19 juni, macroworkshop

Op diverse datums zijn nog een paar plaatsen open.
Eind augustus beginnen de cursussen en workshops weer. De datums voor de tweede helft van het seizoen staan op onze speciale site. www.oppadmetdecamera.nl


Kort verslagje fotoworkshop Casacalenda

Afgelopen week zijn we met een groep naar Italië geweest om daar de fotoworkshop te beleven. We hadden een grote villa ter beschikking en stonden elke ochtend op met een prachtig uitzicht en met de zekerheid van mooi weer. We hadden elke dag van alles op het programma staan, eten, fotograferen, eten fotograferen en eten. We hebben het dorpje van binnen en van buiten gefotografeerd, de omgeving met zijn mooie heuvels en stuwmeer, de folklore van de regio en van het dorp, zowel overdag als 's nachts. We hebben het museum bezocht en allerlei leuke mensen ontmoet. De sfeer in het dorp is altijd goed, veel gezelligheid en veel warmte van de mensen zelf. De inwoners van Casacalenda zijn elk jaar weer blij als we er zijn. Op de laatste dag hebben we met een groepje Italianen op een boerderij het eind van de workshop gevierd. 's Avonds was er een aansluitende presentatie van een selectie van de gemaakte foto's. De burgemeester en nog enkele andere notabelen van het dorp waren aanwezig. Alle deelnemers hebben een fantastisch week gehad met veel plezier en ook nog eens veel geleerd op het gebied van de fotografie.

Fotoworkshop in de Vogezen. 

In september gaan we een week lang naar Frankrijk om in de Vogezen een fotoworkshop te geven. Een mooie combinatie van genieten en fotograferen. In een nieuwe omgeving een week lang bezig zijn met je hobby waarbij je voldoende uitdaging krijgt voor je fotogafie. We gaan diverse mooie en uitdagende locaties bezoeken. Wat te denken van de natuur, watervallen, watermolens, oude houtzagerij, kathedraal, mooie wandelroutes met mogelijkheid tot fotograferen. En wij zijn altijd in de buurt om je nog meer te leren dan je al weet of je te helpen bij je eerste stappen in de fotografie. In de avonduren is er voldoende tijd om je gemaakte resultaten te bekijken en te bespreken. Uitgebreide informatie kun je vinden door hier te klikken. De inschrijvingen druppelen binnen.

Onze opleiding

Onze opleiding tot hobbyfotograaf gaan we voor de derde maal starten op 29 augustus. Een opleiding die bedoeld is voor mensen die fotograferen erg leuk vinden of voor de hobby fotograaf, niet om opgeleid te worden tot vakfotograaf (daar is een fotovakschool voor in Apeldoorn). We gaan je alles leren over de fotografie wat nodig is om nog veel meer plezier te halen uit je fotografie. Het is een opleiding die verspreid is over 14 cursusmomenten van elk 3 uur. Je ontvangt ook een mooi en duidelijk cursusboek die je als naslagwerk kunt gebruiken. Uitgebreide informatie is te vinden op onze site.


We nemen afscheid van de Foto van de maand

De volgende maand is de laatste maand dat er een foto ingeleverd kan worden voor het item "foto van de maand". Na enkele jaren succesvol geweest te zijn, zien we een daling van het aantal ingeleverde bestanden. We denken nog na of we met een alternatief idee gaan komen. Hou facebook en onze nieuwsbrief in de gaten.
Iedereen bedankt voor het insturen.

Foto van de maand

Winnaar van deze maand is een foto gemaakt door Coen Wouters. Coen heeft een bijzondere foto gemaakt en is daarom gekozen tot foto van de maand, de foto is een maand lang te zien in onze winkel en is ook prominent aanwezig op onze site. Titel is zeer toepasselijk "voorjaar-sfeer".

In de studio

Wanneer je bij ons in de studio bent geweest, dan zul je gezien hebben dat er grote borden te huur/te koop voor het pand staan. Nu hoor ik sommige mensen al weer zeggen dat we weg gaan. DAT IS NIET HET GEVAL!!! 
We huren een deel van dit pand. Het hele pand staat te koop en de bovenetage staat nog te huur. WIJ BLIJVEN!


Onderhoud in de studio

In de week van 8 augustus zijn onze beide fotografen op vakantie en grijpen we deze kans aan om de studio-vloer te schilderen. Dit is met een speciale lak, die 5 dagen moet harden. Dus die week is de studio gesloten.


Leuke dingen!

De tweede workshop in samenwerking met HipFitMam

17 juni is de tweede workshop van een serie van 4. Suzan Koekkoek geeft deze workshops. Zij is de bedenker van HipFitMam. Ben je moeder van een jong kind en wil je meer weten over tillen/dragen van je kindje, dan is dit een hele leuke workshop. Wij verzorgen de leuke foto's van jou en je kindje.
Onder deze link vind je alle info.

IDEE: DE KEEK-SMASHBuitenspeeldag

Woensdag 8 juni zul je ons ook vinden op de Buitenspeeldag in de Maten. Wij zullen daar de foto's maken. Een leuke dag vol activiteiten!

KIEKJEWIJZER

Naast de werkzaamheden in onze winkel en studio, vind ik, José Kuipers, het coachen van mensen ook erg leuk. Enkele jaren geleden heb ik de opleiding Psychosociaal Therapeut afgerond en heb steeds gezocht naar een vorm om beide werkzaamheden te verbinden. Ik zie dat beeld mensen veel doet. Het raakt je!

NU is dat eindelijk een feit. Fotografie inzetten als middel om een thema in het leven te verhelderen. Beeldmateriaal werkt geweldig. Het wordt mij steeds duidelijker dat de vorm die nu ontwikkeld is, een krachtig middel is om te kijken: wat sta je, wat is je doel en hoe kom je daar? Hoe ga je in beweging, welke stappen ga je zetten?
Wanneer je vast zit in een situatie, dat kan op je werk of privé zijn, kun je bij Kiekjewijzer terecht.
Dat kan wanneer je zelf je zelf foto's maakt, maar dat kan ook bestaand beeldmateriaal zijn.
16 juni is een kiekjewijzer dagworkshop. Er is dan nog 1 plekje
18 juli is de volgende dag gepland.
Een coaching gesprek over "Laat het los" gaat op afspraak. Dit is in te zetten wanneer je op een punt staat, dat er iets in je situatie moet veranderen, maar je weet niet wat en hoe.
Op de site van Kiekjewijzer vind je nu alles op dit gebied.