Vakantiegangers, tenminste dat zijn velen van jullie. Je kunt ook niet met vakantie zijn en gewoon van het mooie weer genieten als je vrij bent of lekker s'avonds in de tuin of op balkon. Genieten dat is het belangrijkste. Jarenlang hebben jullie kunnen genieten van de inzendingen van de "foto van de maand". Misschien zelfs wel actief meegedaan. In onze vorige brief hebben we geschreven dat we daar mee gestopt zijn. Dat vond niet iedereen leuk en daar hebben we best begrip voor. Maar we hebben iets anders daarvoor in de plaats. 


Thema van het kwartaal

We hebben ipv "foto van de maand" nu "thema van het kwartaal". Huh????
We leggen het hier even uit en op de site is nog meer uitleg te vinden. We kiezen nu per kwartaal een thema. Met dit thema ga je aan de slag met je fotografie. Wees vooral creatief met het interpreteren van ons thema. In elke eerste week van een nieuw kwartaal willen we dat thema dan als foto gaan ophangen in de winkel en op onze site plaatsen. Op deze manier krijg je tijd om goed na te denken wat je wilt gaan doen met het thema en voldoende tijd om het tijdig in te sturen.

We maken het eerste thema bekend in oktobernieuwsbrief. Je krijgt dan tot het eind van het jaar de gelegenheid om een foto met dat thema in te sturen. In de eerste week van januari 2017 komt de winnaar, als vanouds, in de winkel te hangen en alle inzendingen komen in die week op de site. Dan wordt ook meteen het nieuwe thema voor het 1e kwartaal 2017 bekend gemaakt.

Nagenieten van je vakantie?

Dat doe je met je zelfgemaakte foto's. Maar dan wel in een handig fotoalbum van Foto & Studio Kuipers. Een album met 22 pagina's in het formaat 15 x 15 cm. met daarin je foto's op kleur gecorrigeerd. Kosten slechts 12,95. Geen drukwerk kwaliteit maar echte fotokwaliteit. Download hier het programma Photo & Book. Voor hulp kun je altijd in de winkel terecht.

Pentax nieuwste, de K-70

Pentax heeft zojuist een nieuw model toegevoegd aan hun assortiment. Pentx die zeer recent nog een K-1 (full frame) camera heeft uitgebracht heeft nu ook voor het normale (aps-c) formaat een nieuw model.
De K-70 ligt vanaf nu in onze winkel. Dus mocht je overwegen om je huidige camera te vervangen of om te starten met fotograferen met een spiegelreflex dan ben je welkom om de K-70 te ervaren. We hebben hem staan met een 18-135 mm objectief. De camera beschikt over het o zo belangrijke kantelbare lcd scherm.


Ons cursus aanbod

Na de zomer starten onze cursussen en workshops ook weer.
We beginnen met onderstaande data in augustus en september

31 augustus een basis reflexcursus
25 september hebben we een stadswandeling Zutphen gepland
28 september hebben we nachtfotografie workshop gepland

voor meer info en inschrijven klik dan hier .


Foto & Studio Kuipers 25 jaar

1 Augustus 1991 hebben wij, José en Ferdi, de bestaande winkel van de fam. Scholten overgenomen en er onze eigen naam aan gekoppeld. Dat is inmiddels al weer 25 jaar geleden. Er is enorm veel gebeurd in die 25 jaar. Teveel om hier neer te schrijven en we kijken liever naar de toekomst dan naar het verleden. De oprichting van ons bedrijf vond plaats in 1960 (56 jaar geleden). Toen onder de naam Foto Henk Scholten. Wij zijn dankbaar dat we al 25 jaar zelfstandig ondernemers zijn en dat hebben we gedaan met al het personeel dat in al die jaren bij ons heeft gewerkt. En natuurlijk met onze klanten, zonder klanten heeft een winkel geen bestaansrecht. Dus iedereen gefeliciteerd met het jubileum!

In onze studio


Het is nu rustig in de studio. Dat is in de vakantietijd altijd zo. Dus tijd om de studiovloer aan te pakken. De bovenkant van de fotowand is geschilderd. 
De vloer is zondag 7 augustus aan de beurt. Dat doen we met een lak die 5 dagen uit moet harden. Dus dan is de studio die hele week daarna gesloten. 

De bovenwand ziet er weer strak uit. Jonneke had niet alleen de studiowand gedaan maar zat er zelf ook heerlijk onder :-)

Wanneer alles er weer picobello uit ziet, zijn we vanaf 15 augustus weer open.
 

Apeldoorn Fotostad

Ook dit jaar is er weer een expositie en allerlei activiteiten van Apeldoorn Fotostad op een aantal plekken in Apeldoorn. De start is 27 augustus. Zowel professionele fotografen als amateur fotografen hebben foto's gemaakt voor de expositie. Ze hebben een groepjes een thema gefotografeerd.
Wij zijn in de studio, waar we ook groot formaat printers hebben staan, bezig geweest met het afdrukken van al deze foto's. Het afdrukken en opplakken is gereed en we zijn nu met een laatste controle bezig. 
Wil je ook naar de expositie, kijk onder deze link naar meer info. 

Verder hebben we het afdrukken, opplakken en inlijsten mogen 
verzorgen en een reizende expositie. Alle lijsten hebben mooi
een eigen verpakking gekregen zodat het goed vervoerd kan worden. 


KiekJeWijzer

José Kuipers heeft fotografie en coaching bij elkaar gebracht onder KiekJeWijzer. Hierbij gaat het niet om techniek, maar persoonlijke ontwikkeling. Het zichtbaar maken van jouw thema middels fotografie.
Ik begeleid mensen die worstelen met het vastzitten in een situatie in werk of privé en steeds in die vicieuze cirkel blijven en niet zien hoe ze die kunnen doorbreken. 
Je maakt je eigen thema zichtbaar door foto's te maken op vragen. Ik leer je kijken naar andere invalshoeken buiten de vicieuze cirkel.
Dit verheldert je eigen rol en nieuwe doelen, waardoor het maken van keuzes om de situatie te veranderen makkelijker wordt. Het resultaat: keuzes durven maken, in je eigen kracht gaan staan, meer zelfvertrouwen en trots zijn op jezelf.

De data van KiekJeWijzer dagen zijn op: 28 september, 25 oktober en 1 december.
Coachingsgesprekken in de vorm van een keukentafel-gesprek of wandelcoaching op aanvraag: jose@kiekjewijzer.nl

Inmiddels is de 2e nieuwsbrief van KiekJeWijzer al weer verschenen. Snel daarna krijg ik een mailtje:
'Je nieuwsbrief tovert een glimlach op mijn gezicht,
dank je wel' 

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen, mail naar: jose@kiekjewijzer.nl
Verdere informatie vind je op de site: www.kiekjewijzer.nl

I
edereen nog een fijne vakantie!