Het 25 jarig jubileum heeft enorm veel leuke reacties opgeleverd en nog steeds komen er felicitaties. Dit hadden we niet verwacht en zijn iedereen ook dankbaar dat jullie ons duidelijk hebben gemaakt dat het niet zomaar een jubileum is maar dat het iets is waar je best trots op mag zijn. Dat zijn we na al die felicitaties dan ook in gaan zien. Voor ons zijn een heleboel dingen "gewoon". We zijn trots op het jubileum, ons bedrijf (winkel-studio-workshops) onze medewekers en onze klanten. We doen het samen, wij hebben jullie nodig en jullie hebben ons nodig. 


Cursussen & workshops

De kop is er af, 31 augustus was het weer volle bak tijdens de basis reflexcursus. Fijn om te zien dat er weer zoveel animo voor de cursussen is.
Hieronder de eerst komende activiteiten

Stadswandeling Zutphen 25 september
Fotograferen met je telefoon 2 oktober
Lightroom 2 avonden 5 en 12 oktober
Basis reflexcursus 6 oktober
Photoshop extra 6 oktober
Herfst workshop 9 oktober
Photoshop 3 avonden 26 oktober en 2 en 9 november
Nachtfotografie 28 november

Uitgebreide info en mogelijkheid tot inschrijven vind je hier


Demodag smalfilm dupliceren

Op zaterdag 1 oktober komt onze leverancier bij ons in de winkel demonstreren hoe de smalfilms overgezet worden naar digitaal. Ze laten zien hoe dit in zijn werk gaat en ook wat ze er allemaal nog aan doen en kunnen doen om het resultaat zo perfect mogelijk te krijgen. Hoge kwaliteit zorgt ook voor veel meer kijkplezier. En als je iets wilt laten digitaliseren moet je het ook direct goed laten doen. Je analoge materiaal loopt qua kwaliteit steeds verder terug. Dus zaterdag 1 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur demodag in onze winkel. Tijdens deze demodag krijg je 10% korting op het dupliceren als je de films op 1 oktober inlevert. Wij zorgen voor de koffie.


Thema van het kwartaal

In de nieuwsbrief van oktober komt het eerste thema te staan voor de foto die in januari in onze winkel komt te hangen. Foto v.d. maand is gestopt en dit is er voor in de plaats gekomen. In de vorige nieuwsbrief hebben we hier ook al een stukje aandacht aan gegeven. Dus hou de komende nieuwsbrief goed in de gaten zodat je weet wat het thema gaat worden. Je hebt dan een paar maand de tijd om een foto in te leveren met dit thema.


Opleiding tot hobbyfotograaf

In januari 2017 starten we met de derde editie van onze opleiding tot hobbyfotograaf. Veel mensen willen vaak meer dan een cursus of workshop en zoeken dan een opleiding. Vaak is dat een veel te technische opleiding of het leidt op tot meer dan je als hobbyfotograaf wilt. Daarom hebben wij nu deze opleiding gemaakt. De afgelopen edities hebben we met veel plezier mensen naar een hoger plan kunnen brengen als het om fotograferen gaat. Het is een periode van 14 leermomenten van 3 uur. Veel vindt plaats in de avonduren. De praktijkdag van 6 uur is overdag. Op onze site hebben we een uitgebreid verhaal staan over het hoe en wat van onze opleiding tot hobbyfotograaf. Klik hier om direct naar de site te gaan. Tijdig inschrijven is belangrijk voor ons als organisatie.


In onze studio (Sutton 3)

De vakantie weer voorbij en het is in de studio weer een heerlijke drukte.
De studiovloer wordt weer intensief gebruikt. We hebben wel onze statieven sokjes gegeven om de pas geschilderde vloer te beschermen. 
De zaterdagen staan weer behoorlijk vol. Schoolfotografie afspraken zijn weer gemaakt. Afspraken met Zorggroep Apeldoorn in samenwerking met de gemeente om weer in verschillende huizen officiële pasfoto's te maken van de bewoners.
En verder ook weer leuke zakelijke sessies voor de boeg. 

Kirsten en Jonneke zullen je in de studio ontvangen. Zij hebben er weer zin! 

In onze studio (Sutton 3)

Verder hebben onze groot formaat printers volop staan draaien in de zomerperiode om de afdrukken te verzorgen van Apeldoorn Fotostad die te bewonderen zijn op allerlei locaties in Apeldoorn, zoals ACEC, Bibliotheek, CODA, Galerie Zaaij, Passarel, Mansion24, Artcafé SamSam, Schenkers, Galerie H10A en Gigant.

Verder voor een reizende expositie met het thema: Buitenspel en van de radar verdwenen, zwerfjongeren in beeld. Intense beelden met een verhaal. 

De fotoclub Dieren heeft dit jaar de foto's op het mooie art-paper laten afdrukken voor hun expositie. Deze opent op 10 september in de bibliotheek in Dieren.

Wil jij ook je foto's mooi afgedrukt hebben, wil je exposeren en je hebt geen idee wat er mogelijk is, maak eens een afspraak. Je zult zien hoe gaaf het is om je eigen werk geprint te zien in plaats van op een beeldscherm.

KiekJeWijzer

De eerst volgende KiekJeWijzer dag in 28 september. Een dag waarop fotograferen helpt verhelderen wat je bezig houdt:
Citaat:
"Het valt me op dat ik op elke foto wel een lichtpunt hebt staan. Het klopt ook wel dat ik in alle situaties wel lichtpunten zie."

"Jeetje, als ik mijn foto's bekijk, dan zie ik altijd structuren. Ik heb ook veel structuur nodig en dat wordt me nu wel heel helder."


Wil je dit ook ervaren, opgeven kan door een mail te sturen naar: jose@kiekjewijzer.nl.

Je kunt je ook met een stel vriendinnen/collega's melden, dan plannen we een datum. Ook is er weer een nieuwe blog uit. En wanneer je mijn nieuwsbrief wilt ontvangen, mail me dan.