Oktober alweer, tijd voor de herfst die nog even op zich laat wachten. Tijd voor een herfstworkshop zodat je goed voorbereid met je camera de herfstsfeer kunt gaan vastleggen. Ook tijd voor fantastisch avondopnamen met ondergaande zon, daarmee zijn we dit jaar goed verwend. We hebben er veel op facebook voorbij zien komen, van mooi tot zeer fraai. Alles gekregen van moeder natuur. Herfst is bij uitstek het moment om er met de camera op uit te trekken. Geen seizoen zo mooi als de herfst. En zo kunnen we er nog wel een paar opnoemen, redenen genoeg om te gaan fotograferen.

Nieuwe producten

Afgelopen week hebben we wederom nieuwe producten toevoegd aan ons assortiment. Ditmaal van het merk Jupio. Een merk waar we al jaren zaken mee doen en die altijd 3 jaar garantie geeft, zowel op de accu's als ook op de nieuwe producten.

Kwartaalfoto

Het thema van de eerste editie van de kwartaalfoto gaan we bekend maken. De uiterste inleverdatum is 31 december. Je kunt je bestand mailen naar jose@fotokuipers.nl.  In de eerste week van januari gaan we de winnaar bekend maken. De foto van de winnaar komt een kwartaal lang in onze winkel te hangen en komt prominent op onze site te staan. Alle andere inzendingen komen ook zichtbaar op de site zodat iedereen kan zien wat er allemaal gedaan is met dit thema. De bedoeling is dat je goed nadenkt, creatief te werk gaat en inventief handelt om tot het voor jouw gewenste resultaat te komen. 
Het eerste thema is "langzaam". Rustig aan beginnen dachten we. Iedereen heel veel succes en vooral veel plezier met dit thema.


Cursussen en workshop

De komende tijd kun je inschrijven voor de volgende cursussen en workshops
5 oktober nachtworkshop
5 oktober Lightroom voor beginners
6 oktober reflexbasis
9 oktober herfstworkshop
25 oktober kiekjewijzer
26 oktober en 2-9 november Photoshop
3 november flitsworkshop
8 november reflexbasis
20 november macroworkshop
30 november en 7 december reflexvervolg

Drukke tijden voor de workshops en cursussen. Wij hebben er altijd weer zin in. Dus als je nog ergens aan mee wilt gaan doen, dan kun je op deze link klikken voor meer informatie

 

Opleiding tot hobbyfotograaf

In januari 2017 starten we met de derde editie van onze opleiding tot hobbyfotograaf. Veel mensen willen vaak meer dan een cursus of workshop en zoeken dan een opleiding. Vaak is dat een veel te technische opleiding of het leidt op tot meer dan je als hobbyfotograaf wilt. Daarom hebben wij nu deze opleiding gemaakt. De afgelopen edities hebben we met veel plezier mensen naar een hoger plan kunnen brengen als het om fotograferen gaat. Het is een periode van 14 leermomenten van 3 uur. Veel vindt plaats in de avonduren. De praktijkdag van 6 uur is overdag. Op onze site hebben we een uitgebreid verhaal staan over het hoe en wat van onze opleiding tot hobbyfotograaf. Klik hier om direct naar de site te gaan. Tijdig inschrijven is belangrijk voor ons als organisatie. Er zijn inmiddels al een aantal aanmeldingen.De drone, de nieuwe manier van fotograferen en filmen

Met de DJI Mavic PRO is er een hele mooie en handzame drone op de markt gekomen. Als je meer over deze drone wilt lezen dan kun je het beste hier klikken. Wij leveren deze drone voor een prijs van 1199,00 euro, gelijk aan de prijzen van de bekende internet aanbieders. Wil je bij de eersten horen die hier mee gaat vliegen, dan is het slim om dit bij ons te pre-orderen zoals dat zo mooi heet. Dat kun je het beste doen door hier te klikken.


Fotoworkshop Italië

Ook in 2017 organiseren we weer een fotoworkshop in het dorp Casacalenda in Italië. Elk jaar weer komen de deelnemers thuis van een onvergetelijke mooie week. Veel bijzondere gebeurtenissen meegemaakt, mooie foto's gemaakt, veel geleerd en bovenal ook weg uit de sleur en genieten van de gastvrijheid van de bewoners van dit bijzondere dorp. In 2017 gaan we van woensdag 24 t/m 31 mei deze workshop organiseren. Er kunnen maximaal 8 personen inschrijven. De eerste twee inschrijvingen zijn al binnen. Meer informatie vind je op onze site door hier te klikken.


In de studio (Sutton 3)

Het is momenteel best druk in de studio. Leuke sessies, veel bestellingen, schoolfoto's en veel pasfoto's op locatie. Al met al lekker bezig. Gisteren pasfoto's op locatie gemaakt bij de Heemhof en vandaag bij Markenhof. Morgen naar Berkenhove en volgende week is het Zonnehuis en De Vier Dorpen aan de beurt en de weken erop nog naar Casa Bonita en de Sprenkelaarsdijk 

De laatste tijd hebben we veel mooie oudere echtparen in onze studio gehad. Na vele jaren samen nog heel gelukkig!
Ook een jubileum te vieren of omdat jullie het leuk vinden, kom gezellig naar de studio en maak eens een mooie serie samen. Hoe leuk is het om mooie foto's te hebben!!! Niet alleen voor jezelf maar ook voor je kinderen/kleinkinderen.


Printers

We printen in de studio ook groot formaat. We hebben 4 printers staan die alle formaten tot 1 bij 3 meter kunnen verwerken. Alle canvas doen we ook zelf. Dit zorgt ervoor dat we zelf de kwaliteit kunnen bewaken. Dat we altijd kijken of uw beeld er wel goed op komt en er geen belangrijke dingen in de omslag verdwijnen. EN als er eens een keer een spoedopdracht is, dan kunnen we dat in veel gevallen voor u regelen. 

Repro's maken

Verder verzorgen we in de studio ook het maken van digitale bestanden van foto's. We hebben vaak te maken met het maken/bewerken van een foto van iemand die overleden is. We zorgen dat er een mooie foto van diegene die overleden is, op de kist komt. Vaak moeten er echt naar een foto gezocht worden of moet diegene uit een foto gehaald worden waar nog meerdere personen op staan. 
We gaan hier zeer zorgvuldig mee om en maken weer een mooi beeld met indien nodig een andere achtergrond. 

Kiekjewijzer

José Kuipers heeft naast de werkzaamheden bij Foto & Studio Kuipers ook Kiekjewijzer. Zij maakt daar gebruik van beeldenmateriaal/fotografie als coachmiddel. Beelden vertellen veel over je manier van kijken. 
 
Jaaaa, Kiekjewijzer heeft een nieuw logo. Heel blij met dit ontwerp van Bart van Uitert. Het biedt vele mogelijkheden en zal de komende tijd steeds verder geimplementeerd worden in alles.


25 oktober is er weer een volgende Kiekjewijzer dag. Alle info hierover vind je op deze pagina
Wil je weten wat Kiekjewijzer nog meer te bieden heeft, kijk dan op www.kiekjewijzer.nl.