Het foto seizoen gaat beginnen en dat is goed te merken. Veel mensen brengen hun fotospullen weer in gereedheid. Nieuw lensdopje, filtertje of toch eindelijk die nieuwe tas. Kortom we gaan ons opmaken voor een hopelijk mooi seizoen. Wij hebben de wat rustigere tijd gebruikt om weer wat stappen te maken binnen ons bedrijf. In onze studio zijn we bezig met kwaliteits verbetering op alle fronten en in de winkel met het uitbreiden van het assortiment. Kortom wij zijn er klaar voor en hebben er zin in om aan het drukke foto seizoen te beginnen.


Opleiding tot hobby fotograaf

De deelnemers van de opleiding gaan hun laatste lessen ervaren. Nog één waarin de gemaakte foto's van de praktijkdag toegelicht gaan worden en dan de laatste avond waar de eindopdracht foto's gepresenteerd gaan worden. Januari 2018 starten we weer met de volgende opleiding.


Foto Kuipers dag in het Openlucht museum 

Zondag 7 mei gaan we weer met een mooie groep naar het openluchtmuseum voor een mooie dag fotografie. Als je nog mee wilt dan kun je nog inschrijven, we hebben nog maar een paar plaatsen over. Meer info over dit mooie evenement vind je hier . Inschrijven kan nog tot uiterlijk 1 mei, dus je moet wel snel zijn.


Cursussen en workshops

3 mei basis reflex cursus
10 en 17 mei Lightroom
21 mei natuurworkshop
6 juni reflex vervolg (VOL)
11 juni portret workshop
19 juni basis reflex cursus
Dit zijn de laatste cursussen en workshops voor de zomervakantie. In mei komen we met de nieuwe data voor het najaar. Meer info op onze site .


Nieuwe documenten nodig?

Als je nieuwe documenten nodig hebt, paspoort, rijbewijs, identiteitsbewijs of iets dergelijks. Maak dan tijdig een afspraak bij de gemeente, schijnt erg druk te zijn op de afdeling burgerzaken. Laat ook tijdig een nieuwe pasfoto maken. Die moet wel recent zijn en aan alle wettelijke eisen voldoen. Wij bieden altijd een set van 6 pasfoto's aan, waarvan 3 officiële en 3 wat leukere foto's. Ook voor buitenlandse documenten leveren wij de pasfoto's. Allemaal volgens de daar geldende regels.

In onze studio (Sutton 3)

Het is behoorlijk druk in de studio en daar zijn we blij mee. Er zijn momenteel afspraken met betrekking tot allerlei soorten fotografie. Zaterdag kwamen er weer 2 van die heerlijke kleine mannetjes de studio inlopen, terwijl we dag er voor met
een stel pubers in de slag waren.

Ook de zakelijke fotografie:
Mooie foto's gemaakt voor de website van Bruil Interieur.


Schoolfotografie

We zijn ook bijna klaar met de schoolfotografie bestelsite. Daaraan wordt de laatste hand gelegd. Wij zullen de scholen in de omgeving voorzien van een informatie map over onze mogelijkheden.
 

MOEDERDAG! 
Wil je met meer personen, dan komt er per persoon 10,00 bij.

Inloopmiddag voor beeldbespreking

Ben jij nieuwsgierig wat anderen van jou gemaakte foto/beeld/schilderij vinden?

Voor wie:
Voor elke fotograaf (hobby of professioneel) beeldkunstenaar, schilder. Elke creatieveling is welkom!
Wanneer:
12 mei van 15.00 tot 17.00 uur
Waar:
Foto & Studio Kuipers: Sutton 3 in onze studio
Kosten:
GRATIS
Meenemen:
1 foto afgedrukt in minimaal 20x20 of 20x30 of je beeld of schilderij
Doel:
Met elkaar in gesprek komen en kijken naar en leren van elkaar. Wat zie jij? Wat vertelt dit beeld jou? Wat wil je laten zien?
Methode:
Bij binnenkomst plak je je foto op de wand of je zet je beeld/schilderij ergens neer. Verder liggen er post-its en pennen. Zo kun je bij elk item een post-it plakken met daarop iets jij erover wilt zeggen. 
Aanmelden:
NIET NODIG
(het zou natuurlijk heel leuk zijn wanneer er heel veel mensen komen, want hoe meer mensen hoe meer post-its je krijgt, des te meer input! )

NIEUW PRODUCT IN ONZE STUDIO

We gaan steeds meer een compleet product leveren in onze studio. We zijn sinds kort ook leverancier van Barthlijsten, een begrip onder de fotografen en kunstenaars. Goede kwaliteitslijst met een stevig aluminiumframe met daarop al dan niet een bepaalde uitstraling. Goede stevige achterplaat en mooi ophangsysteem. 
Ook hebben we al een aantal Breen Smartbags verkocht. Een mooie, herbruikbare oplossing voor het bewaren en transporteren van je kunstwerk/foto al dan niet voorzien van een lijst. Het is een zuurvrije tas, die ook water en schimmel afstotend is, schokabsorberend en goed isolerend. Daarnaast is het een lichtgewicht.

En als laatste:
De LeukeDingenDag

Ook dit jaar komt er weer een LeukeDingenDag. Niet in het voorjaar, zoals jullie de afgelopen 2 jaar gewend zijn, maar 4 november. Het duurt dus nog even, maar we zijn al weer bezig met de voorbereidingen.

We wensen iedereen weer een mooie maand toe!