Wat zijn we verwend de afgelopen dagen. Mooi weer en voor veel mensen vrije dagen. Het geeft een gevoel alsof de zomervakantie al in volle gang is. Welnu dat hebben we dus ook nog tegoed. Dingen waar je als mens vrolijk van kunt worden. Vrolijk kun je ook worden als je weer lekker met je fotografie aan de slag kunt gaan. De aanschaf van een nieuwe camera kan je hobby weer een mooie impuls geven of de aanschaf van een goed polarisatiefilter. Er is weer een nieuwe workshop ontwikkeld, kortom er valt bij Foto & Studio Kuipers altijd weer iets nieuws te beleven. Veel plezier met deze nieuwsbrief.

Cursussen en workshops

Sinds een paar weken staan de nieuwe data voor de 2e helft van dit jaar op onze site. Het was een aantal mensen al opgevallen dus de eerste inschrijvingen zijn al weer binnen. Voor de vakantie hebben we nog een paar cursussen workshops. Omdat de basis reflex van 19 juni op één na al vol is hebben we besloten om nog een extra datum in te plannen. Hieronder een korte opsomming.

Reflex vervolg 9 en 13 juni (vol)
Portret workshop 11 juni (enkele plaatsen)
Basis reflex 19 juni (vol)
Fotograferen met aandacht 25 juni (nog 2 plaatsen)
Basis reflex 28 juni extra datum i.v.m. de grote interesse.
www.oppadmetdecamera.nl


Nieuwe workshop!

Er is een nieuwe workshop ontwikkeld: Fotograferen met aandacht. 
In deze workshop ga je op 1 plek aan de slag en mag je maar 10 foto's maken.
We gaan ons beperken! Dit kan alleen wanneer we eerst eens goed gaan kijken.
Meer info vind je hier.
De datum is 25 juni. Er zijn nog 2 plekjes. Na de zomer gaan we hem nog een keer doen. De datum is dan 24 september.
 

 

Polarisatie filter

Juist in de tijd dat de zon schijnt is het gebruik van een polarisatie filter op je lens een goeie keus. Een polarisatie filter houdt in tegenstelling tot je uv filter wel licht tegen. Maar dat is met mooi weer geen probleem. Het polarisatie filter zorgt voor vollere kleuren en je ziet ook veel meer doortekening in je wolkendek. Daarnaast werkt het polarisatie filter ook als je last van reflecties hebt. Kortom een zeer dankbaar filter die zijn geld waard is. Let wel op het feit dat er veel kwaliteitsverschil zit in de diverse polarisatie filters. Bij ons in de winkel kunnen we het effect van dit filter demonstreren. Als je naar deze twee foto's kijkt zie je toch een duidelijk verschil. Links met en rechts zonder polarisatie filter. Foto's gemaakt op de Eglantier en onbewerkt geplaatst.

Kwartaal foto

Aan het eind van de maand juni moet de kwartaal foto ingeleverd worden. Dus niet te lang meer nadenken, treuzelen of excuses zoeken, gewoon meedoen. Jezelf uitdagen om dit thema, "reflectie" een goeie invulling te geven.

Nieuwe kleurige tassen

Crumpler heeft een nieuwe mooie kleurige serie met fototassen op de markt gebracht. Niet alle kleuren zullen in Nederland leverbaar zijn, maar we zijn blij met de kleurencombinaties die wel leverbaar zijn. Zojuist ook weer een nieuwe mooie tas binnen met een stoere urban uitstraling. Kom die maar eens in de winkel bekijken. Word je gelijk verliefd op.

In onze studio
Schoolfotografie

De schoolfoto-bestelsoftware is helemaal klaar. 
Dus wij zijn er klaar voor. Wil je de schoolfotografie door ons laten verzorgen, neem contact op met Kirsten in de studio.


De LeukeDingenDag

Jullie zijn de afgelopen jaren gewend dat deze in het voorjaar plaats vindt. Nu hebben we gekozen voor het najaar.
De datum die we geprikt hebben is 4 november!! 
We zijn al weer met de voorbereidingen begonnen. 
Wil je alles over deze dag volgen, like de studio facebookpagina 
Daar zullen we communiceren wie er meedoen, wat ze doen wanneer de kaartverkoop van start gaat etc.
Voor diegene die niet weten wat deze dag inhoudt:
Je krijgt een kleine portretsessie met een digitaal bestand en een comsumptie. De kosten daarvoor 10,00. Dit ticket is tevens je toegangskaart tot het pand. Het pand is verder gevuld met allerlei ondernemers die wat leuks doen. dat varieert van kapper, nagels, schoonheidssalon, yoga, sieraden, kleuradvies etc.
De één doet het gratis en de ander vraagt een kleine vergoeding. 
Door alle activiteiten, kun je gerust een hele dag bij ons doorbrengen.