Dat het herfst is, moge duidelijk zijn, maar dat is nog geen reden om maar binnen te gaan zitten met de verwarming op standje 22 graden. Je kunt prima naar buiten en genieten van alle fotogenieke momenten die de herfst ons biedt. Zet gerust je iso iets hoger, je sensor wordt dan wat gevoeliger voor licht en je kunt ook in de herfst prima fotograferen. Oh ja en wil je de kleuren iets warmer hebben dan zet je de witbalans ook even op bewolkt. Zo die tips zijn gratis.


Herfstworkshop

Op zondag 8 oktober organiseren we weer onze jaarlijkse herfstworkshop in het bos. We laten je dan zien hoe je de herfst op zijn best vastlegt. Je gaat dan zelf ook met de camera aan de slag om er iets moois van te maken. Wij helpen je uiteraard om tot het beste resultaat te komen. Je zult veel tips krijgen en we leren je ook kijken, dingen zien waar je misschien gewoon aan voorbij loopt. Meemaken?? Er zijn nog een paar plekjes. Schrijf je dan nu via deze link in. 


Kalender maken?

Je kunt zelf een kalender maken via onze software Photo & Book. Velen hebben dit al op hun pc staan, zoniet dan is het hier te downloaden. Software is gratis te gebruiken. Wil je meer dan enkel foto's bestellen dan zou je eens moeten kijken onder de knop "kalenders/wenskaarten". Je maakt al een maand kalender voor 24,95. Met je eigen foto's natuurlijk. Leuk persoonlijk geschenk om te geven. En ook leuk om dit te gaan maken. Dus twijfel niet en ga lekker aan de slag. Levertijd is 1 a 2 dagen. Software nog niet op je pc? klik dan hier op.


Kwartaalfoto

Gezien het aantal inzendingen hadden we wel een heel moeilijk thema gekozen voor dit kwartaal. Maar we hebben natuurlijk wel een winnaar...................
Marian Assink is de winnaar van dit kwartaal met een foto die de titel draagt "koffie, melkpoeder en bruine suiker". Het is een kunstwerk die in de hallen in Haarlem staat en ook echt gemaakt is van die producten. Marian gefeliciteerd.
Voor het komende kwartaal maken we het jullie weer wat makkelijker, wat te denken van het thema "sfeer". Hier kun je vele kanten mee op. Je hebt weer 3 maanden de tijd om met dit thema aan de slag te gaan. uiterlijk 31 december moet de inzending bij ons binnen zijn.


Cursussen en workshops

De volgende cursussen en of workshops kun je de komende maand bij ons volgen.
Herfst workshop zondag 8 oktober
Nacht fotografie workshop 12 oktober
Fotograferen met aandacht zondag 29 oktober
Flitsworkshop woensdagavond 1 november
Meer info over deze activiteiten vindt je hier.

Nachtfoto gemaakt door Martin van den Tweel. 


Het mooiste kado

Het mooiste kado wat je kunt krijgen is ook het allermooiste kado wat je kunt geven. We hebben allemaal beelden thuis liggen van jaren geleden en zelfs nog van heel vroeger. Laat dat nu niet liggen maar doe er wat moois mee. Je oude smalfilms, je dia's, je negatieven en oud video opnamen. Beelden waar je kinderen of zelfs je kleinkinderen op staan. Laat dit door ons digitaliseren. Als het digitaal is kun je ineens allemaal mooie kado's maken. Bewegende beelden personaliseren en ieder kind zijn eigen levensloop geven in bewegend beeld. Maak van je dia's weer digitale bestanden en maak daar dan weer een mooi album van. Dat zijn de kado's waar de ontvanger nog jaren een glimlach van op zijn gezicht krijgt. Dus hup naar zolder en opzoeken en inleveren. Dan heb je op tijd voor de kadomaand je spullen klaar. Veel voorpret met het opzoeken van het oude materiaal.


Datums opleiding tot hobby fotograaf

Voor iedereen die de opleiding gaat doen of wil gaan doen. De datums van de lesavonden en praktijkdag staan nu op onze site. Dus je kunt gaan plannen in je agenda. Of kijken naar de mogelijkheid om je hiervoor in te schrijven.
Klik maar op deze link en je komt vanzelf op de juiste pagina.

In onze studio


Fotografie:
We zijn momenteel druk met schoolfotografie. Alles uitzoeken, bewerken en zorgen dat het de site op kan.

Verder zijn er weer een aantal uitnodigingen van de groeiboekjes de deur uitgegaan. Dus die kinderen kunnen we binnenkort weer in de studio verwachten. Zo leuk om elk jaar deze kinderen de studio binnen te zien lopen. De kinderen maken er, hoe ouder ze worden, ook echt weer een feestje van.

De pasfoto's op locatie bij de verzorgingshuizen loopt ook nog even door. En in november gaan we waarschijnlijk starten met nog een andere grote klus op locatie.

In de studio hebben we de afgelopen tijd medewerkers van bedrijven gehad, leuke gezinnen/families. 

Zo blijft het heerlijk afwisselend. 

Printwerk:
De epson grootformaat printers hebben ook niet stil gestaan de afgelopen weken.
En er staan weer een aantal expo's op de rol. Dus alleen maar leuk. Het is heerlijk om samen met de fotograaf te kijken hoe je het beeld wat zij meenemen zo kunt versterken door het op een bepaalde papier soort te printen. 
We printen op lustre, art-papers en canvas. 
Wil je iets op dibond e.d. dan werk ik samen met een andere partij.

LeukeDingenDag

Nog 1 maand en dan is de LeukeDingenDag. Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen daarvan. Iedereen die meedoet heeft er veel zin in!
Zoals het er nu uit ziet, kun je je heerlijk een dag vermaken in ons pand. 
Weet je nog niet wat het inhoudt: klik hier! 
EN er zijn nog maar 18 kaarten te koop!! Dus wil je van de partij zijn, ga naar de winkel op de Eglantier en koop je kaart. 


 
Iedereen weer een leuke maand gewenst! En hopen jullie in onze winkel en/of studio te ontmoeten!