We zijn inmiddels aanbeland in november 2017. De sfeerverlichting hangt, de muziek is op de achtergrond hoorbaar en de verlichting in de winkels zorgt voor de gezelligheid die we graag willen in de donkere maanden van het jaar. Buiten kan het fris zijn in de winkels is het warm. Dus genoeg redenen om de winkels te komen bezoeken. Wij hebben zin in de komende maanden, meedenken over je nieuwe wandversiering, maken van studio-opnamen en de aanschaf van een nieuwe camera. Altijd zullen we meedenken en met de juiste adviezen komen. Daar staan we om bekend. Veel plezier met deze nieuwsbrief.

Stagiaire

We zullen tot ongeveer half april een stagiaire hebben. Kyara loopt dan alleen op de dinsdag stage. Ze is nu een paar keer in de studio geweest, maar zal ook in de winkel te vinden zijn. 


Opleiding tot hobby fotograaf

Slechts een korte mededeling hierover. De opleiding voor 2018 is helemaal volgeboekt. We wensen de cursisten veel plezier en hopen dat jullie een leerzame tijd, met elkaar, tegemoet gaan.


Wat later dan normaal

Deze nieuwsbrief komt wat later dan je van ons gewend bent. Dit heeft alles te maken met een korte vakantie van José en door het feit dat we ook beide onze mantelzorg verplichtingen hadden en we meer bezig waren met familie aangelegenheden dan met ons bedrijf. Maar het is weer goed afgelopen met beide moeders en we kunnen ons nu weer voor de volle 100% op ons bedrijf storten.


Geschenken tijd

De komende weken staan in het teken van geven en krijgen. Eerst zijn het hoofdzakelijk de kinderen die aan de beurt zijn en na de sinterklaas maken we ons op voor de kerst periode. In onze winkel hebben we uiteraard genoeg geschenkproducten voor ieder wat wils. (vond het wel toepasselijk) Een foto met lijst, een kadobon voor een fotoworkshop, een uitvergroting van jullie mooiste moment. Een fotoalbum met oude herinneringen, of die oude smalfilm gedigitaliseerd. Eindelijk weer eens een camera om foto's mee te maken. Of dat statief waarvan je de aankoop steeds maar uitstelt. En die oude tas kan ook niet meer, iets nieuws, iets fris is ook een mooi geschenk. Kortom genoeg mogelijkheden. En als je het even niet meer weet, dan kun je altijd nog vragen of wij een goed idee hebben.


Wenskaarten

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, begin tijdig met het bestellen van je wenskaarten. Je eigen gemaakte foto als kaart bij iemand op de deurmat is altijd leuker dan zo'n snel facebook plaatje. Dus met je leukste en/of mooiste opname je eigen wenskaart maken. Bij ons kan het al jaren. Snel klaar en topkwaliteit. En als je even niet weet hoe je dat aan moet pakken dan zijn wij er om je te helpen. Maar kom op tijd en stel niet tot het laatste moment uit. Ben je toch te laat dan kun je altijd nog denken aan een nieuwjaarswens, ben je toch nog op tijd.


Cashback

Momenteel hebben de meeste camera,- en objectief leveranciers de bekende cashback acties. Echt geld terug op de aangekochte producten. Fujifilm heeft zelfs in het weekend van 24 t/m 27 november dubbele cashback. Pak je kans! Tamron heeft op een aantal populaire objectieven mooie cashbacks en zo ook Canon, Pentax en nog meer merken. Dus laat dit geld niet aan je voorbij gaan en scoor op het juiste moment.


Fotoworkshop Nieuw Zeeland

We komen er elke keer maar weer even op terug: we hebben het plan om in 2019 een workshop te organiseren in het verre Nieuw Zeeland. In 2018 gaan we de mooiste plekken bezoeken om te kijken hoe de workshop eruit gaat zien. in Nieuw Zeeland is een oud medewerker, van ons, John en zijn vrouw, Ellen, al bezig om een route te plannen en meer voorwerk voor ons te doen. Eind februari gaan Ferdi en onze jongste zoon, Rick voor 3 weken naar Nieuw Zeeland om samen met John en Ellen een rondtrip te maken. Lijkt het je leuk om dit in 2019 mee te maken en je hebt dat nog niet kenbaar gemaakt dan adviseren we je om het kenbaar te maken bij ferdi@fotokuipers.nl . Belangrijk te weten is dat je nog nergens toe verplicht bent, maar het geeft ons een inzicht in de interesse die er is. Je blijft dan ook op de hoogte van de vooruitgang en je ontvang een uitnodiging voor een voorlichtingsavond waarin we alles gaan vertellen over deze mooie trip.

In onze studio (Sutton 3)

De afgelopen periode is erg druk geweest. We hebben de schoolfotografie gehad en we hebben veel pasfoto's op locatie gemaakt in de verschillende verzorgingshuizen. Daar tussen door nog bedrijfsfotografie en sessies in onze studio.
                                  
 

LeukeDingenDag

4 november hebben de LeukeDingenDag gehad. Ook dit jaar weer een enorm succes! 100 vrouwen in ons pand en allemaal leuke dingen. Ik wil graag nog alle standhouders en vrijwilligers heel erg bedanken voor het mede realiseren van deze gave dag! 
Er was nu al weer vraag naar volgend jaar. We gaan het afwachten of dit tot de mogelijkheden behoort. 
Vandaag hebben alle vrouwen het contactvel met hun bestanden gehad, dus nu nog de laatste afhandeling: het afhandelen van de gratis foto's en bestellingen. 

DecemberactiePrintwerk in de studio

De printers hebben ook niet stil gestaan. Momenteel bezig met het printen van de expositie van Oscar de Wit. Deze is vanaf 3 december te zien in Studio28. 

Daarna verder met een expostie van Peter Vroon, te zien in Artcafé SamSam in de maand januari. En ook meegedacht en het werk geprint van de fotoworkshops die bij Stichting 'K Leef gegeven worden.

Verder werk van Francisca Krouwel geprint voor een graduationshow in Amsterdam. En ze is een mooi plan aan het uitwerken waarbij haar werken ook heel mooi tot hun recht komen. 
Wil jij ook je werk mooi geprint hebben, maak een afspraak. De koffie staat klaar.
Kado

Wil je in de maand december iemand een canvas kado geven? Wij printen en spannen deze zelf en hebben vele spielatten op voorraad. En we checken of de kwaliteit goed genoeg is. 


Hiermee sluiten we deze lange nieuwsbrief af.
Iedereen een hele fijne decembermaand gewenst!
Ferdi en José Kuipers