De paasdagen zijn al weer voorbij, maar er komt nog van alles aan mooie dagen aan. We kunnen stellen dat het fotoseizoen nog moet gaan beginnen. Als de bomen en struiken weer in bloei komen dan kriebelt het bij de fotografen. Dat is het moment dat er weer wat nieuws is te fotograferen. Er zijn er, die zich tijdens onze macroworkshop al goed voorbereid hebben. Laat het fotoseizoen maar komen.

Fotoworkshop Nieuw Zeeland

 
Ferdi en Rick zijn inmiddels terug van hun ontdekkingsreis. Dat NZ mooi moest zijn, dat wisten we maar wat we meegemaakt hebben dat heeft onze verwachting meerdere malen overtroffen. We zijn daar rondgeleid door John en Ellen, echte Kiwi's. Ze hebben geprobeerd om ons de diversiteit van NZ te laten zien, nou dat is ze zeker gelukt. Wat hebben we veel mooie locaties gezien en wat een verschil tussen het ene deel en het andere deel van dit land.
We hebben in 2 1/2 week 3700 km gereden om bij die locaties te komen, van hotel naar motel van huis naar huis, met auto, boot en bus.
Nu moeten we gaan kijken welke locaties we opnemen in de workshop die voor 2019 gepland staat. Daar zijn we nu mee bezig en op 16 mei hebben we een informatie avond over deze reis/workshop. Nu kan het zijn dat je niet kunt op deze avond maar als je inschrijft met de mededeling dat je verhinderd bent dan plannen we in overleg een tweede avond. We gaan deze workshop in NZ waarschijnlijk maar één keer organiseren. Dus als je mee wilt dan is dit je kans. Inschrijven doe je hier.


Cursussen en workshops

8 april                       Stadswandeling Zutphen (nog slechts 2 plaatsen vrij)
10 en 17 april            Lightroom voor beginnners (nog slechts 2 plaatsen vrij)
15 april                     Fotograferen met aandacht (nog slechts 3 plaatsen vrij) 
18 en 25 april            Reflex vervolg (nog slechts 1 plaats vrij)
8 mei                        Basis reflex cursus
13 mei                      Fotodag Openlucht Museum
16 mei                      Info avond New Zealand
23-30 mei en 6 juni   Bewerkingscursus
27 mei                      Natuur workshop

Dat is een mooi rijtje met allerlei activiteiten waarbij je fotohart sneller zal gaan kloppen. Wil je ergens voor inschrijven dan klik je gewoon hier.


Grote foto dag in het Openlucht Museum in Arnhem

Voor het 8e jaar organiseren we op zondag 13 mei de fotoworkshop in het fotogenieke Openlucht museum in Arnhem. De groep splitsen we op in kleinere groepjes die elk een medewerker van Foto & Studio Kuipers als begeleider mee krijgt. Aan de hand van opdrachtjes ga je aan het fotograferen, we laten zien dat er erg veel te fotograferen is, meer dan je denkt. We helpen, indien nodig, met je instellingen en met je compositie.
Aan het eind van de middag ga je bestanden uitzoeken die 's avonds getoond en besproken gaan worden. Gedurende de dag heb je ook tijd om aan de fotowedstrijd mee te doen, elk jaar hebben we een ander thema. Aan het eind van de dag wordt hiervan de winnaar bekend gemaakt. De dag begint om 9.00 uur en eindigt om 20.00 uur.  Inschrijven kan hier . Bekijk ook de video clipjes op deze pagina. Ohja en tegen etenstijd hebben we een warm buffet. Ideale workshop voor beginners en gevorderden. 

De beursvloer

Woensdagavond is José naar de beursvloer in Orpheus geweest. De organisatie hiervan is in handen van stichting Present. Het doel van de beursvloer is verbinding realiseren tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen. 
Er komen die avond verschillende matches tot stand, allemaal met gesloten beurs.
Wij hebben een aantal leuke matches kunnen maken met bijv: de Zonnebloem, Scouting, Zorggroep Apeldoorn. Wij doen wat voor hun en zij doen wat voor ons. 
Het was een hele leuke energieke avond. Er zijn in totaal 144 matches gemaakt. 

In onze studio

Zo de periode met alle pasfoto's op locatie loopt bijna op een eind. Nog 1 plek en dan hebben we iedereen weer gehad. Naast de officiele pasfoto maken we ook altjd een leuke pasfoto. De familie is hier altijd erg blij mee. 
En weer bijzonder om mee te maken dat bij 1 verzorgingshuis meneer D. nooit op de foto wilde en iedereen zich ingesteld had op het feit dat het lastig zou worden. 
En wat gebeurt er: probleemloos en hij stond op de leuke zelfs met een volle lach. 
Dan heb je voldoening van je werk. 

Er zijn ook al weer een aantal kinderen voor hun groeiboekjes geweest. Dit is Felice. Ze komt hier voor de 5e keer. 


In onze studio

6 april : de dag voor de oudere generatie om een foto te laten maken, samen of alleen. 


Schoolfotografie

Zoeken jullie nog een schoolfotograaf. Maak eens een afspraak, dan kunnen we kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.
Bel naar : 055-5349898 of mail

Fotograferen met aandacht

15 april is deze workshop. wij hebben de neiging om maar door te klikken, zonder er bij stil te staan wat we wel en niet zien.
Deze middag gaan we 12 foto's maken en bij elke foto maak je een kleine notitie. In de week erna krijg je een album met daarin je eigen foto's en je teksten. Een mooie reminder aan deze middag.
Aanmelden kan via deze link


iedereen weer een mooie maand gewenst!