De meimaand wordt een maand met leuke activieiten. Zeker als je van fotograferen houdt. Velen zullen weer naar buiten gaan, het veld in om te gaan fotograferen. Er komt van alles tot bloei, dat stemt ons altijd vrolijk en dat willen we dan ook vastleggen met onze camera. Maar wat ga je er dan mee doen? Lees hier meer over in deze nieuwsbrief, veel plezier.


Zwarte vlekjes in je foto's?

We kennen helaas allemaal wel die zwarte vlekjes op de foto's. Stof, de grootste vijand van de camerabezitter. In de winter neem je die stofjes niet waar, maar zodra je weer gaat fotograferen met meer licht worden ze zichtbaar. Wij adviseren dan ook om de camera weer een lentebeurt te geven. Je levert je camera bij ons in en wij kijken dan naar foutieve instellingen, maken de filters en objectieven mooi schoon en kijken of de sensor gereinigd moet worden. Zo kun je met een gerust hart het fotoseizoen weer in. Deze lentebeurt kost slechts € 25,00.


INFORMATIE AVOND WORKSHOP NIEUW ZEELAND


WOENSDAGAVOND 16 MEI inschrijven via deze link.

 

Fotoworkshop Openluchtmuseum

Zondag 13 mei.
Vanaf 9.00 uur tot 20.00 uur. 
Een fantastische mooie workshop.
Inschrijven is nog mogelijk.
Klik hier voor impressie.
Wat doe jij met je foto's?

Je maakt foto's en dan? Blijven ze op je telefoon of op je geheugenkaart zitten? Of kom je al zo ver dat ze op de pc staan? Goed bezig als je die laatste stap ook hebt gezet. Maar je kunt er natuurlijk nog veel meer mee doen dan opslaan. Je kunt ze ook laten afdrukken. Als losse foto's en dan weer gezellig aan tafel een fotoalbum plakken of je gaat een digitaal album maken. Bij ons ben je dan aan het juiste adres. Heb je ooit wel eens een mooie foto laten vergroten? Of een leuke serie van een uitstapje of vakantie in één lijst laten zetten? Dat is toch zo leuk, je ziet dan elke dag je mooie foto's en je wordt herinnerd aan dat moment. Bij het vergroten van een foto wordt te vaak voor een te klein formaat gekozen. Laat je door ons adviseren en maak desnoods foto's van de plek of ruimte waar die foto komt te staan of te hangen. Wij adviseren je dan over het formaat en eventueel ook over het materiaal of de lijst. Afdrukken op hout, canvas, acryl, aluminium en dibond behoort tot de mogelijkheden. Dus: ga wat meer doen en heb dan ook meer plezier van je gemaakte foto's. Ohja en vergeet de oma's niet met foto's van de kleinkinderen.


Cursussen en workshops

Hieronder de data van de cursussen in mei en juni

  8 mei basis reflex (vol)
13 mei Workshop Openlucht museum
16 mei info avond Nieuw Zeeland
23 mei en 6 juni bewerkingscursus
27 mei natuur workshop

  3 juni portret workshop
10 juni fotograferen met aandacht
13 juni basis reflex
28 juni basis reflex

Eind mei komen de data voor de tweede helft van 2018 op onze site.
Meer weten over de cursussen en workshops? klik dan hier


Workshop Fotograferen met aandacht

We hebben afgelopen maand weer een leuke workshop: Fotograferen met aandacht gehad. Heerlijk een middag in het bos. En op je gemak die 12 foto's maken.
Feedback van 1 van de deelnemers:
Een zeer geslaagde middag in de paleistuin van het Loo tijdens de workshop: fotograferen met aandacht.
De verschillende opdrachten maken dat je met een heel andere blik naar de omgeving en de natuur kijkt.
Behalve dat ik foto’s heb gemaakt van zaken die ik nooit zou fotograferen, heb ik ook heerlijk kunnen ontspannen door de inspanning.
Ik verruimde mijn blik, opende mijn mind en genoot. 
Zeker een aanbeveling waard.
10 juni is de volgende worshop. Opgeven kan via de site

In onze studio (adres Sutton 3)

Moederdag komt er weer aan. Dus hebben wij weer een actie:Moeder een canvas kado doen?

In onze studio printen we al onze canvassen zelf. Wanneer je ons een bestand toestuurt, dan kijken wij eerst of het wel kan op het gewenste formaat. Zo niet: dan nemen we contact op. Wij gaan niet printen wanneer de dingen niet kloppen of de bestanden niet groot genoeg zijn.

En er zijn veel formaten mogelijk. We hebben veel spielatten om het raamwerk te maken op voorraad. Dus verras iemand met een mooie canvas.

Expositie

In het weekend van  22 maart naar de Loolaan galerie geweest. Daar hing het werk van Astrid Ufkes. Wij hebben dat werk mogen printen op art-paper. Wat is dat toch een mooi papier om op te printen! Het zag er werkelijk heel mooi uit!! Nieuwsgierig naar haar werk, klik op deze link  Haar werk is ook te koop. Prijzen vind je op haar site.

Ga je exposeren?

Vraag naar onze mogelijkheden om je te helpen en je werk te printen voor de expositie. 

Wat ook in de studio doen!

Er kwam een mevrouw in de studio die haar ring graag wilde laten fotograferen vanaf verschillende kanten. Het waren de ring van haar en haar overleden man, die door de juwelier mooi met elkaar verbonden waren en van een inscriptie voorzien. Zij wilde graag bij het fotograferen zijn, want ze liet hem absoluut niet achter. 
We hebben verschillende foto's gemaakt waarop alle facetten te zien zijn en gaan daar een bewerking van maken. Zo krijgt ze ook een mooie ingelijste foto van haar kostbare bezit.
(de ring is expres onscherp gemaakt)Bewaren van je geprinte foto's

We kunnen mooie bags leveren waarin je je werk goed kan opbergen zonder dat je bang hoeft te zijn dat het aangetast wordt.Dit was het weer voor deze maand.  
Iedereen veel plezier gewenst in de maand mei! Tot begin juni.